luni, 27 august 2007

Utilizarea pieselor auto SH

Foarte multi clienti apleaza la o solutie eficienta economic in ceea ce priveste masina personala utilizand piese auto provenite din dezmembrarea autoturismelor/utilitarelor. In UE aceste piese se vand la jumatate din pretul nou (pret de reprezentanta), in Romania exista o alta practica - in functie de cel care o vinde, deci nu exista o legatura directa intre aceste preturi de origine si preturi pentru piesele second hand.
Existand pe piata piesele after-market fabricate intr-un colt de lume, cine stie pe unde, ne trezim cu piese "identice" ca forma cu cele SH si cele de origine dar ca functionalitate si rezistenta la uzura, aceste piese lasa de dorit. Sunt folosite de cei care au mai putine pretentii la masina lor, importanta cea mai mare o are dimensiunea portmoneului.
Segmentul de piata pentru Auto europene, cunosc incepand din 1990 si pana in prezent o ascensiune clara atat pe piata auto second cat si pentru piese second. Romania a cunoscut o evolutie spectaculoasa in partea de vanzari vehicule noi in special, datorita programului ''Innoirea parcului auto national" finantat de catre Fondul pentru Mediu vezi www.afm.ro apoi a aparut si modificarea codului fiscal in care apare taxa la prima inmatriculare. Cu aceasta taxa a fost asigurata ascensiunea importatorilor si reprezentantelor producatorilor de autovehicule respectiv vanzarea masinilor noi.

Niciun comentariu: